Kiedy chcesz zaskoczyć, ale nie udziwniać Nie każdy tort musi być słodki. W wersji wytrawnej, z jajkami, warzywami i kremowym nadzieniem, zamienia się w wyjątkowe danie,...
Kiedy tradycja spotyka świeżość Faszerowane jajka to klasyka, której nie trzeba przedstawiać. Ale nawet najbardziej znane przepisy można odświeżyć, nie tracąc ich uroku. W tej wersji...
Gdy chcesz czegoś lekkiego, ale wyjątkowego Są dni, kiedy zwykłe jajecznice czy kanapki nie wystarczają. Chce się czegoś delikatniejszego, może nawet odrobinę bardziej wyrafinowanego – ale...
Klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody Niektóre potrawy mają w sobie coś więcej niż smak. Niosą wspomnienia – o wielkanocnym stole, białym obrusie, zapachu chrzanu...
Przysmak jak za dawnych lat Niektóre smaki wracają jak echo dzieciństwa – przywołują obrazy babcinej spiżarni, kuchni pachnącej czosnkiem i świeżym chlebem, rozmów przy stole. Marynowane...
Smak lata zamknięty w patelni Są takie dni, kiedy gotowanie powinno być proste, ale jednocześnie sprawiać przyjemność. Frittata to właśnie taki przepis – szybki, bezpretensjonalny, a...
Domowy makaron można przygotować w przeciągu pół godziny. Przepis na niego nie jest skomplikowany, jednak by makaron był naprawdę dobry i smaczny, warto wypróbować sprawdzoną metodę...