Connect with us

Przepisy z jajami

Sałatka nicejska

przepis na sałatkę nicejską
  • 12 ugotowanych świeżych jaj przepiórczych
  • główka sałaty lodowej
  • puszka tuńczyka
  • 250 g ugotowanej fasolki szparagowej
  • 16 czarnych oliwek bez pestek
  • cebula
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • 15 minut

Sałatę porwać, jajka przepiórcze przekroić na połówki, fasolkę pociąć na kawałki, cebulę pokroić w wiórki. Oliwki można dodać w całości. Wszystkie składniki włożyć do miski. Dodać tuńczyka. Oliwę połączoną z sokiem z cytryny zalać sałatkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę podawać schłodzoną.

Click to comment

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.

Trending